Mágia Vali

A fejed ellen

A beavatkozás problémája 1

Angyal-e vagy sem?

2018. október 15. - Legfelelősebben gondolkodó felelőtlen ember

 

A vallások sok irodalmat felhalmoztak az angyalokról. Én azonban nem vagyok megkeresztelve, vallásos sem vagyok és abba a helyzetbe kerültem, hogy saját benyomásokat és tapasztalatokat szerezzek erről, amikor a spiritualitás útjára léptem. Amikor egy vallásos ember erre az útra lép, számára csak egy út létezik, amit a Külső Hangoktól hall és tanul. Ami aztán gondolkodását egész életében végigkíséri.

Amikor egy gyerek az iskolába kerül, ott megtanul mindent a világról. Igen ám, de ennek van egy komoly hátránya. Mi van akkor, ha az, amit tanítanak nem úgy van? Nem úgy volt? Vagy másképp volt?

 

 Ennek oka lehet az, ami a folyamatos fejlődésre jellemző. Példa erre a Föld és a Nap mozgása. Egy ideig azt hittük, hogy a Nap a Föld körül forog, aztán kiderült, hogy fordítva van. Majd kiderült, hogy még ez sem igaz. Tehát állandó jelleggel tanulunk és változtatjuk a világról kialakult képünket. Hazudtunk? Nem. Eddig más tudtunk erről. A másik ok viszont már a hazugság határára ér, ám ez is kétoldalú. A rossz oldala az, ha valaki szándékosan vezet félre másokat, hogy előnyre tehessen szert ezáltal. A jó pedig az, ha tudja, a teljes igazság rombolólag hatna az érintettekre.

Szóval a spiritualitás útjára léptem. Egyszer azt hallottam valakitől, ilyenkor a legjobb elmenni egy erdőbe és ki se jönni onnan, amíg az ember nem érzi úgy, hogy végzett. Nos igen, ez Buddhának is bejött. Én azonban egy városi fickó vagyok, aki ráadásul vízöntő is, aki ha jó vízöntő, követi a rendezői utasításokat.

vizonto.jpg

Tehát semmiképp sem mentem Tibetbe, sem egy kolostorba, hanem Óbudán beültem egy lakásba egy panelházban és lényegében ki se jöttem onnan 20 évig. Az igazsághoz hozzá tartozik, hogy nem úgy ültem oda be, hogy most 20 évig ezt fogom csinálni, az élet hozta így, no meg pár barom mester húzása, akik finoman szólva is meglepődtek, amikor visszatértem. A visszatérés jelen esetben azt jelenti, hogy nem ültem tovább a külvilág nézőpontjából tehetetlenül, hanem eljött az idő, amikor elkezdett számomra ismét fontossá válni a pénz, a pia és a nők.

Történetem első részét azzal zárom, hogy finoman szólva is sajátos utat jártam be a leboruláshoz szokott mezőnyben és büszkén elmondhatom, lehet nem én vagyok az első ember, aki elküldte az angyalokat a picsába, ám biztosan az első, aki rájuk is lőtt az elméjével. Hamarosan megtudjátok, hogy miért.