Mágia Vali

A fejed ellen

A hatalom megszerzése

2018. november 27. - Legfelelősebben gondolkodó felelőtlen ember

Sok furcsa dolgot láttam már. Aki 20 évig a mélytranszban univerzum szintű problémákat old meg, annak kevés olyan dolgot tudnak mutatni, amin meglepődne. Persze úgy nem nehéz, ha ennek a melónak alapkövetelménye az a rugalmasság, hogy semmin se lepődj meg vagy akadj ki, mert abban a pillanatban kinyílsz egy profi számára.

A politikában is láttam olyat, hogy valaki szándékosan játszanak arra, hogy kiakadjanak az emberek, ám ezt sajnos bunkósággal érik el, ami nálam nem feltétlenül szokta megütni a minőség mércéjét. Amikor ilyen címet adok egy írásnak, amit ennek, egy igazi profi már csak mosolyog rajtam egészen addig, amíg rá nem jön, hogy én ezeket nem profiknak írom. Pláne úgy nem, ha egy igazi profi engem lekezel, már vesztett, hiába igazi profi. Engem lekezelni nem nehéz, hisz nincs pénzem (ugyan honnan lenne, ha azok is hülyének néztek, akik dolga lett volna ennek biztosítása) és ebben a világban csak ez határozza meg egy ember "komolyságát".

Azért mosolyog ezen a címen egy profi, mert aki a hatalom megszerzéséről ír, az minden bizonnyal nem rendelkezik vele. Ezt érzetre is megerősíti az a tény, hogy én sem érzem, hogy annyira nálam lenne, mert aki itt ír, annak világába (azaz az egyéni tudat szintjére) még nem ért oda. Amíg nem ér ide, addig a legjobb, amit tehetek, hogy elfoglalom magam és várakozok. Az önmagam elfoglalására legjobb módszer az állandó önfejlesztés már csak azon okból kifolyólag is, ha ideér a hatalom, én legyek fogadására a legalkalmasabb, legrátermettebb személy.

A hatalom fogadására legalkalmasabb, legrátermettebb személynek világos és logikus elképzelése kell hogy legyen arról, mit is akar vele kezdeni. Ahhoz, hogy erről érdemben is szót ejtsek, meg kell alapozni azt és kiépíteni az oda vezető utat. Mert ha most csak egyszerűen leírnám, a legtöbb ember azonnal komolytalannak ítélne attól függetlenül, hogy igazából nem számítana a véleménye és nem azért, mert ne tisztelném, hanem azért, mert nélkülözi a megfelelő látószöget. Ez az egész weblaprendszer, amit eddig létrehoztam valójában több ember teljes életművének felelne meg és igazából nem sok jelentősége van. Jelentőségét az adhatja, ha művészi teljesítménnyel van tele és az, ha szórakoztató őket megírni. Ha az ember csak vár, kevés szórakozási lehetősége van, ám ezek legkreatívabbja az írás. Ugyanis az "én" fogalma más tudatszinteken nem biztos, hogy csak egy embert jelent és biztos vagyok abban, nem csak írni szórakoztató dolog ezeket, hanem olvasni is.

Egy ebben a világban élő normális ember álláspontja az lehet, hogy eddig minden, amit írtam lehet, hogy művészi, ám semmi esetre sem konkrét. Ha nem konkrét, nem is tekinthető sem komolynak, sem normálisnak olyan értelemben, ahogy teszem, nem lehet pénzt keresni vele. Most érkeztünk el egy lényeges ponthoz, mert a segítők világa olyan, hogy ha én vagyok a leghatalmasabb ember, minden az enyém, azaz felesleges azzal foglalkoznom, honnan teremtem elő. Az én világom azonban egy európai uniós ország fővárosa, ahol a téves hatalomkiosztás miatt hasonlóan gondolkodó emberek lepték el a politikát, mint a segítőim világa, ám semmi esetre sem olyanok, mint amilyeneket én kívánatosnak tartanék. Ebben az európai fővárosban csak egy vidéki cigány és az emberei gondolhatják azt, hogy a politikai hatalom megszerzésével a vagyon is az ölükbe esett, én semmiképpen. Az, hogy ez tisztességesen legyen megoldva (azaz saját tevékenységből, aminek nincs köze a politikai befolyáshoz), nem könnyű kivitelezni, pláne egy olyanná váló közegben, ahol külön védelmi rendszerrel kell távol tartanom magamtól azokat, akik a dolgot természetesnek véve lekorrumpálnának.

A lényeg az, ha kezembe akarom venni a hatalmat, el kell távolítanom abból azokat, akik az én minőségi értelmezésem szerint nem méltók rá. Figyelem, fizetést senkitől sem kapok és 20 éve nincsenek bevételeim. A fogaim miatt már annyira szalonképes sem vagyok, így csak egy bolond gondolhatja azt, hogy ennek bármi realitása lenne. Ha nem lennék (a ti értelmezésetekben) bolond, idáig sosem jutok el, mert valahol az út elején hoztam volna egy ésszerű döntést és ma kiváló embere lennék egy főnöknek. Ma azonban itt vagyok és az időszűke miatt egy gyors megoldást választok. A megoldás lényege, hogy te legyél ezeknek az arcoknak a főnöke, aki ez után csak egyszerűen leváltja őket.

 

Földkorrekció

 

A pénz egy tök jó dolog, de csak 100 km-t kell menni ahhoz, hogy ne érjen semmit. Fölfelé.